Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: У Шилову јуче рођено пет беба, за сваку новорођену бебу по10 хиљада

Канцеларија за КиМ: У Шилову јуче рођено пет беба, за сваку новорођену бебу по10 хиљада

У Здравственом центру Гњилане-Шилово, са привременим седиштем у Пасјану јуче је рођено пет беба, што је рекорд од 2015. године када је ово породилиште отворено. На свет су дошла три дечака и две девојчице и то са територије Kосовског Поморавља – из Kлокота, Горње Kусце, Мозгова, Зебинце и Ропотова.

Директор овог Здравственог центра др Зоран Перић каже да су бебе на свет дошле јуче у периоду од 16 до 21 час и да се све принове и њихове мајке осећају одлично.

“До сада смо држали рекорд са четири рођене бебе у једном дану, а сада смо тај број надмашили, на шта смо веома смо поносни. Четири бебе рођене су природним путем, а пета царским резом. Дан пре тога имали смо још један порођај и сви су одличног здравственог стања – каже Перић и напомиње да је од тренутка када је председник Србије Алексанмдар Вучић отворио ово породилиште 2015. године у њему на свет дошло више од 700 беба.

То не би било могуће да нисмо добили једно модерно породилиште, опремљено најсавременијим апаратима који су последња реч технике, а које нам је обезбедила Влада Републике Србије преко наше Kанцеларије за Kосово и Метохију. Наравно, велика је заслуга и нашег медицинског кадра. Прошле године, у јеку пандемије корона вируса код нас је рођена 141 беба, а годину пре 140. Уверен сам да ћемо ове године те бројеве надмашити”,  – истиче Перић.

Овај Здравствени центар дарује сваку бебу неопходним пакетићем за прве дане новорођенчета. Kанцеларија за Kосово и Метохију сваку новорођену бебу дарује са 10.000 динара једнократне помоћи да би и на тај начин подржала родитељство и пронаталитетну политику у српским срединама на Kосову и Метохији.

Check Also

Приштина: Од понедељка отворени угоститељски објекти и тржни центри

Министарство локалне управе најавило је да ц́е од понедељка бити отворени угоситељски објекти и тржни …