Главна / Вести / Косово и Метохија / У саобраћајној несрећи у Грачаници повређен тринаестогодишњи дечак

У саобраћајној несрећи у Грачаници повређен тринаестогодишњи дечак

Данас око 17 часова у Грачаници код “Дома културе” догодила се саобраћајна незгода у којој је повређен тринаестогодишњи дечак који је возио бицикл. Починиоц је, након што је ударио дете, и од силине ударца покосио  бандеру, напустио возило и побегао са лица места. Повређен дечак је, према информацијама, превезен у болницу у Приштини.

Мештани Грачанице истичу да је прекопотребно пооштрити казне за несавесне возаче, а на путу поставити додатна ограничења која би спречила овакве несреће.

“Пукло је као бомба, помислили смо да је неки аутомобил ударио на наш локал, супруга и ја смо одмах истрчали напоље. Дозвољена брзина је 40 километара на сат, а кроз Грачаницу пролазе брзином аутомобила и до 150 километара на сат, што је доказано и казнама које полиција овде изриче свакодневно, али нажалост, то не даје резултате. Ово је само један од примерра бахате вожње у Грачаници”, казао је очевидац Новица Филиповић.

“Мора да се предузмре нешто, школски полицајци, или неко ко би обезбеђивао децу на путу од школе до куће. Деца по завршетку часова у школи журе ка аутобусима, а притом се вози брзо. Овај догађај насје све потресао, надамо се да ће се повређени дечак опоравити”, каже Синиша Ђорђевић, мештанин Грачанице.

“Ово јесте магистрални пут, али крајње је време да се постави лежећи полицајац. Троатари су изгубили своју функцију током магистралних радова и овај пут од Дома Културе ка Ајвалији је у јако лошем стању”, истакао је Милош Стевић, још један од становника Грачнице.

„Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева да се починилац овог нехуманог и гнусног дела хитно приведе правди. Тражићемо најстрожу казну за оног који је могао да повреди дете и потом не покаже ни трунку саосећања да се заустави и помогне. За такав чин нема оправдања”, каже се, између осталог, у саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

 

 

 

 

Check Also

Курти затражио признање Грчке

Косовски премијер Аљбин Курти састао се са шефом грчке Канцеларије за везу у Приштини Крисуолом …