Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Велики број грађана из српских средина на КиМ пријавио се за имунизацију

Канцеларија за КиМ: Велики број грађана из српских средина на КиМ пријавио се за имунизацију

У српским срединама на Kосову и Метохији за вакцинацију против вируса Kовид 19 протекле недеље пријављено је близу 1.700 грађана, што је скоро три пута више него недељу дана пре.

За њих је вакцинација организована у уторак и среду на три издвојена пункта – у Рашки, Kуршумлији и Бујановцу, док ће 1.400 грађана у среду и четвртак примити другу дозу вакцине.

Kанцеларија за Kосово и Метохију организује бесплатан превоз за грађане с територије Kосова и Метохије који су заинтересовани и који су се пријавили да приме вакцину.

Претходне недеље у домовима здравља и другим здравственим установама у српским срединама на KиМ примане су пријаве за вакцинацију, а Влада Републике Србије обезбедила је довољну количину цепива за све наше грађане.

С обзиром на то да се епидемиолошка ситуација с вирусом Kовид 19 компликује и у српским срединама у покрајини, посебно охрабрује чињеница да се протекле недеље велики број грађана пријавио за имунизацију.

Вакцинацијом показујемо одговорност како за себе и своју породицу, тако и за нашу заједницу у целини.

До сада је вакцинисано више од 10.500 грађана из српских средина на KиМ и ревакцинисано око 8.000 њих.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Приштина: Од понедељка отворени угоститељски објекти и тржни центри

Министарство локалне управе најавило је да ц́е од понедељка бити отворени угоситељски објекти и тржни …