Главна / Вести / Косово и Метохија / Србин из Бујановца рањен у центру Шилова ван животне опасности

Србин из Бујановца рањен у центру Шилова ван животне опасности

Србин из Бујановца Н.С. (24) јуче је рањен из пиштоља у центру Шилова, када је на њега пуцао суграђанин Р.Х. (35) албанске националности. До инцидента је дошло испред кафане у главној улици у Шилову, непосредно поред Комерцијалне банке, када је наоружани нападач после вербалног конфликта са супругом повређеног, која је закупац у том објекту, отворио ватру.

Повређеном је одмах на лицу места указана хитна помоћ и превезен је у болницу у Гњилане на даље лечење.

Пацијент је ван животне опасности, сазнаје РТВ Пулс.

Полиција се, након пријаве, брзо појавила на лицу места, али је нападач успео да побегне и даље се налази у бекству.

Како је изјавио портпарол косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани, полиција је обавила увиђај и трага за починиоцем.

„Познати су и нападач и оштећени, обојица су држављани Србије, из Бујановца. Нападач је из албанске, а повређени из српске заједнице, који се налази на лечењу у Гњилану, ван животне опасности“, каже Хашани, не наводећи евентуалне мотиве сукоба.

Ово није први пут да долази до физичких обрачуна у угоститељским објектима са музиком уживо у Шилову, у које, последњих година, долази до међусобних чарки и сукоба између гостију, углавном албанске националности, због чега су мештани овог чисто српског села веома забринути и траже адекватну заштиту и реакцију надлежних.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Игор Поповић: На дневно политичке провокације нећемо одговарати језиком провокација

Најаве политичких лидера у Приштини да ће тужити званични Београд за наводне ратне злочине и …