Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај Стубла поднела оставке на функције у влади и АБК

Харадинај Стубла поднела оставке на функције у влади и АБК

Министарка спољних послова у привременим институцијама у Приштини Мељиза Харадинај Стубла поднела је данас оставку на ту функцију, али и на све функције у Алијанси за будућност Косова (АБК), због скандала око гласања на изборима одржаним 14. фебруара.

Харадинај Стубла је на свом Фејсбуку написала да подноси оставку јер је била у пирамидалној шеми “варања, линча, притиска, манипулација и уцена”, преноси Коха.

Према њеним речима, ту одлуку је донела због слике коју су наручили “људи прљавих намера”, а не зато што се осећа одговорном за манипулације и оптужбе.

“Није тајна да АБК није била фаворит за победу на изборима и да је то узнемирило неке које политички опстанак виде као борбу за опстанак. Они су посвећени победи и желе је по сваку цену, не бирајући средства. Никада нисам мислила да ћу напустити странку, али то се десило због токсичног присуства неких људи због којих се странка не мења”, написала је она.

Изборни панек за жалбе и притужбе одлучио је у понедељак да поново преброји све гласове кандидата АБК, због јавних оптужби једног од кандидата да је Харадинај Стубла украла гласове.

На недавно одржаним изборима Харадинај Стубла је на листи АБК освојила 4.424 гласова, чиме је постала последњи представник странке у Скупштини.

Извор: Тањуг

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …