Главна / Вести / Косово и Метохија / Др Димитријевић: Ове недеље већи одзив на вакцинацију у Грачаници

Др Димитријевић: Ове недеље већи одзив на вакцинацију у Грачаници

У  Грачаници је последњих недеља погоршана епидемијска ситуација ,број оболелих из дана у дан расте. Директорка Дома здравља Грачаница ,др Мирјана Димитријевић истакла је у јутарњем програму РТВ Грачаница да   је на дневном нивоу у ковид амбуланти у Грачаници број прегледа и  до 20 особа са симптомима коронавируса , а од тога четири, пет буде позитивно на коронавирус.

„Ми урадимо преглед пацијента и уколико лекар одлучи да је потребно брзо тестирање на коронавирус због симптома или лоше анализе крви,онда са позитивним тестом на коронавирус пацијент добије одређену терапију и долазе на контролу или је потребна консултација са лекарима , ми  пацијента  шаљемо  на Инфективно одељење у Лапљем селу како би се урадио додатни преглед. Морам да напоменем да се са симптомима јавља млађа популација“.

Др Димитријевић позвала је све грађане да се вакцинишу, јер је то једини начин да се изађе из ове пандемије ковид инфекције.

„Оно што се бележи последњих дана, наше становништво је одговорније на одзив за вакцинацију. Ове недеље три пута више се људи пријавило на имунизацију. Сам ток вакцинације функционише тако , да се сви корисници јављају  Дому здравља Грачаница и тако се евидентира број, који жели да се вакцинишу и онда ми пункту у Куршумлији прослеђујемо број који ће се вакцинисати. Ми се надамо да ће се наредних недеља више пријавити за вакцинацију, јер тако ћемо показати колико смо одроворни према себи, другма и према целокупној заједници. Превоз је обезбеђен захваљујући Канцеларији за КиМ  за све наше кориснике“.

Опширније у видео линку:

 

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …