Главна / Вести / Косово и Метохија / „Мали Јоаким“ почетком априла у Грачаници, од сутра школа глуме у Дому Културе

„Мали Јоаким“ почетком априла у Грачаници, од сутра школа глуме у Дому Културе

У Дому Културе у  Грачаници и Приштинском Народном позоришту приводе крају припреме за фестивал представа за децу и младе професионалних позоришта Србије „Мали Јоаким“, који ће се почетком априла ове године одржати у Грачаниици.

„Након селекције престава које су биле у конкуренцији, одабране су седам, међу којима је и наша представа „Сирано“. Мислим да би требало кренути од најмлађе публике и дати им прилику да погледају све најбоље дечије представе у Србији. Све тече по плану, остало је да се договоримо са школама. Желимо да на представу дођу и деца из других општина, из Поморавља, Метохије па чак и са Севера Косова и Метохије. Надамо се да нас епидемиолошка ситуација неће пореметити у реализацији фестивала“, казао је Иван Стојковић испред  Дома Културе у Грачаници.

Од сутра у Дому културе Грачаница, по други пут, биће отворена школе глуме.

„ Посебно бих напоменуо школу глуме која почиње сутра. Народно позориште у Приштини и Дом Културе у Грачаници школу глуме организују већ други пут. Школа је бесплатна и одржаће се уз поштовање свих епидемиолошких мера“, истакао је Иван Стојковић за РТВ Грачаница.

За недељу дана трајања фестивала „Мали Јоаким“, своје представе ће извести седам професионалних позоришта из свих делова Републике Србије.

Покровитељи фестивала су Министарство културе Владе Србије и Канцеларије За Косово и Метохију.

Check Also

У Грачаници отворена изложба са колоније „Видовдан 2022“ и уручене награде „Лонгин“ и „Димитрије Поповић“

Вечерас је у Грачаници отворена изложба слика насталих на Ликовној колонији „Видовдан 2022“.  На свечаности …