Главна / Вести / Косово и Метохија / Укинут притвор седморици младића, који су учествовали у тучи у Лапљем Селу

Укинут притвор седморици младића, који су учествовали у тучи у Лапљем Селу

Веће основног суда у Грачаници преиначило је првобитну пресуду о притвору по 30 дана седморици младића, који су осумњичени да су учествовали у тучи испред школе у Лапљем Селу и донело одлуку да се бране са слободе.

„Тиме је овај предкривични поступак у погледу  одређивања мере обезбеђења присуства окривљених завршен. У току је редован поступак, који ће се одвијати у складу са чињеничним стањем и законским одредбама, с тим да ми још увек не знамо да ли ће било ко од њих бити оптужен и да ли ће бити подигнута оптужница. Уколико се то деси адвокати одбране ће наступати у складу са законом“, казао је адвокат Негован Шарановић.

„Могу рећи да сам веома задовољан одлуком, поступак иде редовном процедуром, а сматрам да ни првобирно није било потребе одређивати било какве мере јер је у питању лакше кривично дело“, истакао је адвокат Предраг Миљковић.

Родитељи приведених дечака са великим олакшањем примили су вест о њиховом пуштању на слободу.

„Напокон смо задовољни пресудом јер су деца била у притвору већ 16 дана. Видећемо шта ће даље бити“, казао је Синиша Живковић, отац осумњиченог Чедомира.

Од привођења младића 22.фебруара у центру Грачанице одржавани су свакодневни протести на којима је захтевано оно што се управо данас догодило да се младићима омогући да се бране са слободе.

Check Also

Петковић: Стано чита само оно што му одговара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да портпарол ЕУ Петер Стано …