Главна / Вести / Косово и Метохија / Делегација Српске листе у Никшићу: Пуна подршка коалицији “За будућност Никшића” и кандидату за градоначелника Марку Ковачевићу

Делегација Српске листе у Никшићу: Пуна подршка коалицији “За будућност Никшића” и кандидату за градоначелника Марку Ковачевићу

Делегација Српске листе предвођена председником Гораном Ракићем и потпредседником Игором Симићем посетила је данас Никшић и том приликом у име Срба са Косова и Метохије пружили пуну подршку коалицији “За будућност Никшића” и њиховом кандидату за градоначелника Марку Ковачевићу.

,,У недељу 14. марта будите јединствени, будите сложни, јер само је то кључ за успех и За будућност Никшића. Браћа са Косова и Метохије су са вама, као што сте и ви били са нама када нам је било тешко. Велику захвалност и велики поздрав упућујем и брату Андрији Мандићу, који је са нама био, који је са нама сада и који ће са нама бити увек. Још једном, срећно у недељу, За будућност Никшића!”, поручио је Ракић.

Игор Симић је казао да Срби са простора Косова и Метохије имају много проблема, али да су њихове очи упрте у све у Никшићу:,,Упрте, пре свега, због величанствених литија, због онога што сте успели да нам сачувате: и Морачу, и Острог, и све остале светиње захваљујући победи која нас води у будућност”.

,,За будућност Никшића, за Марка на челу Никшића, али и за сав српски народ у Црној Гори”, поручио је Симић.

,,Мени остаје само да се захвалим нашим сународницима са Косова и Метохије на подршци која нам је значајна како сад када су никшићки избори у питању, тако нам је била значајна и у свим прошлим временима. У току прошле године када смо сви устали против закона о слободи вјероисповијести, устали су и они тамо у веома тешким околностима, да нас подрже, и та нам је подршка била вјетар у леђа, јер смо знали да ако они тамо могу да устану, можемо и ми овдје да устанемо. Ако су они могли данас да дођу овдје да нам дају подршку,  ми морамо да побиједимо 14. марта и ми ћемо побиједити, за бољу будућност Никшића, али и за бољу будућност наше браће са Косова и Метохије”, закључио је носилац листе коалиције За будућност Никшића, Марко Ковачевић.

Делегација Српске листе претходно је посетила “Српску кућу” у Подгорици саграђену на иницијативу председника Александра Вучића и манастир Острог.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …