Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић са министарком привреде о помоћи малим и средњим предузећима на КиМ

Петковић са министарком привреде о помоћи малим и средњим предузећима на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић састао се данас са министарком привреде Анђелком Атанасковић са којом је разговарао о реализацији пројеката за помоћ грађанима наше јужне покрајине, а који су договорени на недавном састанку са председником Србије Александром Вучићем у Куршумлији.

На данашњем састанку договорено је да Министарство привреде одвоји значајна финансијска средства за помоћ развоју малих и средњих предузећа у српским срединама на територији Косова и Метохије, што је од изузетног значаја за побољшање услова живота и рада нашег народа на територији покрајине, посебно у српским срединама у централном Космету и Косовском Поморављу.

Атанасковић и Петковић  договорили су и помоћ за развој и подстицај женског предузетништва на Косову и Метохији, кроз подршку различитим пројектима који за циљ имају оснаживање жена и њихово запошљавање, али и модалитете за помоћ почетницима у бизнису.

На овом састанку министарка Атанасковић и директор Петковић истакли су да је важно наставити помоћ српским предузећима која послују на територији Косова и Метохије.

Они су се сагласили да је важно да се сарадњом и заједничким напорима свих државних органа помогне српском народу на Косову и Метохији.

Састанку у Министарству привреде су присуствовали и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, начелница у министарству Јулијана Вучковић, као и помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију задужен за подршку привреди, пољопривреди и руралном развоју Веселин Кочановић.

Check Also

Петковић разговарао са породицом Николе Недељковића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић данас је разговарао са породицом Николе Недељковића …