Главна / Вести / Србија / Наставља се вакцинација грађана са севера КиМ на 3 пункта

Наставља се вакцинација грађана са севера КиМ на 3 пункта

У Центру за вакцинацију против корона вируса у Рашки, као и на два пункта у Бујановцу и Куршумлији, свакодневно се врши имунизација грађана са севера КиМ, а сви заинтересовани могу да се пријаве својим здравственим установама.

Како преноси портал Косово онлине, за све заинтересоване Канцеларија за КиМ је обезбедила бесплатан превоз.

Другу дозу вакцине против коронавируса данас је у Центру за вакцинацију у Рашки примио и потпредседник Српске листе Игор Симић, који је позвао грађане са КиМ да искористе могућност вакцинације коју је обезбедила Србија.

Он је казао да је “залагањем председника Србије Александра Вучића, владе Србије и директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића српском народу на Косову и Метохији омогућено да бирају вакцину коју желе да приме, на једном од пунктова у Рашки, Куршумлији и Бујановцу”.

“Ово је једини начин да се изборимо са овом пошасти, да се вратимо у нормалне животне токове, уживамо на весељима и са својим најмилијима не размишљајући о њиховој безбедности и сигурности. Зато још једном позивам све да се вакцинишу, да се масовно одазивају на позиве на вакцинацију”, рекао је Симић.

Међу онима који су данас примили прву дозу вакцине је и учитељица из Северне Митровице Нада Андрић која је апеловала на све становника да дођу и приме вакцину.

“Морамо и ми бити ажурни, као што је и наше здравство, а све остало ће ићи својим током”, рекла је Андрић.

Check Also

Годишњица “Олује” – 27 година од прогона Срба из Хрватске

На данашњи дан, пре 27 година, хрватска војска је на подручју тадашње Републике Српске Крајине …