Главна / Вести / Косово и Метохија / Упозорење и апел грађанима: Поштујте антиковид мере или следи наставак кажњавања

Упозорење и апел грађанима: Поштујте антиковид мере или следи наставак кажњавања

Кризни штаб општине Грачаница и општинско одељење инспекције упућују апел грађанима да сваки појединац, пословни и привредни субјект као и институција имају обавезу поштовања анти ковид мера и да ће у супротном бити санкционисани у складу са законом.

Општинско одељење инспекције у саопштењу наводи да је више него јасно да се мере за сузбијање ширења Ковида морају поштовати и да су за свако непоштовање мера предвиђене казне.

Како би се смањило ширење вируса и избегле казне одељење инспекције позива грађане да исте примењују у потпуности.

Наводи се да су области високе фреквенције грађана и ризика од ширења заразе услед непоштовања прописаних  мера на првом месту сектор гастрономије (кафићи, кафане, ресторани) а иза њих  не заостају  банке  као и институције и установе где се пружају шалтерске услуге.

Контрола ће се радити свакодневно, редовно и ванредно од стране инспекције и полиције. Поред великог броја упозорења и изречених казни,  имамо чињенично стање да се у већини кафића не поштују мере ограниченог броја у пријему гостију , имамо затечена стања у редовима странака и клијената испред установа и банака где се у великом броју случајева не поштују основне анти ковид мере попут ношења маски и одржавања физичке дистанце. Апелујемо на власнике и менаџере у привредном сектору, као и на саме грађане на поштовање  мера  јер ћемо у супротном  појачати изрицање казни не само за ове друштвене категорије већ и на цивилна лица без изузетака и толеранције“.

Одељење инспекције општине Грачаница такође обавештава грађане да се мере самоизолације морају поштовати, да ће се строго контролисати и да ће се у случају непоштовања изрицати казне у складу са законом .

Информативна служба
Општина Грачаница

Check Also

Петковић: Уместо да формира ЗСО, Курти наставља са својим милитантним плановима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Курти, уместо да формира …