Главна / Вести / Косово и Метохија / Народни посланици Лангура и Поповић у посети Осојану и Гораждевцу

Народни посланици Лангура и Поповић у посети Осојану и Гораждевцу

Народни посланици Скупштине Републике Србије Јанко Лангура и Ивана Поповић наставили су дводневну посету Косову и Метохији обиласком Осојана у општини Исток и Гораждевца у општини Пећ. Приликом посете Осојану, народни посланици посетили су Дом здравља у овом месту и разговарали са руководством и запосленима у овој установи, а том приликом поделили су и 5 000 заштитних маски, као и 1000 пари рукавица. Поред разговора о актуелној ситуацији, посланици су нагласили значај вакцинације и колико је важно да се сви становници вакцинишу.

– По повратку у Београд разговараћемо са Министарством здравља и са надлежним институцијама и учинићемо све да помогнемо да би запослени у здравству овде лакше обављали свој посао – каже Лангура.

Др Драгана Пантић, директор Дома здравља Исток каже да значи свака помоћ и могућност да могу да се обрате, како Влади Републике Србије, тако и Канцеларији за Косово и Метохију.

Лангура и Поповић су обишли и породицу Николе Ђурића. Ради се о најмлађем брачном пару у овој општини који ускоро очекују још једно дете.

– Општине Крупањ, Палилула и Гроцка помогле су нам у донацијама које носимо ова три дана. У Гораждевцу смо имали два дивна примера, две породице, где је помоћ Канцеларије за КиМ на прави начин искоришћена. Јако нам је драго да видимо да је механизација која је донирана употребљена на прави начин и да људи захваљујући томе прехрањују своје породице – каже народна посланица Ивана Поповић.

– Имамо јаку државу која ће стати иза сваког мештанина, како Гораждевца, тако и целог Косова и Метохије, јер они овде треба да остану на својим вековним огњиштима и обезбеде егзистенцију за своју породицу – додао је Јанко Лангура.

Након обиласка Осојана, Поповић и Лангура посетили су Гораждевац где су положили цвеће на споменик пострадалој деци на Бистрици, а затим посетили породично домаћинство Србољуба Дакића. Канцеларија за Косово и Метохију овој породици обезбедила је неопходну механизацију за рад, тако да ова породица живи искључиво од пољопривреде. Механизација од стране Канцеларије за Косово и Метохију додељена је и седмочланој породици Миловановић, коју су такође обишли народни посланици Лангура и Поповић. Посланици су разговарали и са свештеником Јованом Цветковићем.

 

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …