Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић уручио рендген апарат за Дом здравља Звечан

Петар Петковић уручио рендген апарат за Дом здравља Звечан

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић боравиће данас и сутра у посети Косову и Метохији. Посету је започео обиласком Дома здравља у Звечану где је разговарао са директором ове установе Иваном Васићем и осталим руководством.

Састанку су присуствовали председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Игор Симић, председник Привременог органа општине Иван Тодосијевић и градоначелник Звечана Вучина Јанковић.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је Дому здравља Звечан уручио рендген апарат а најавио је да ће Канцеларија ускоро обезбедити и санитетско возило за потребе ове установе.

“О опремљености, условима и квалитету рада, Дом здравља у Звечану се по ничему не разликује од било ког дома здравља у Београду. То говори колико држава Србија помаже здравство на Косову и Метохији и колико ће помагати у наредном периоду. Канцеларија за Косово и Метохију, заједно са Министарством здравља чини све да помогне нашим лекарима, медицинским сестрама и осталом особљу, управо због тога што су наши лекари и медицинске сестре прави хероји и на првој линији одбране живота у борби против короне. Ја сам данас дошао да уручим рендген апарат, који ће помоћи дому здравља а ускоро стиже и ново возило, које је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију. То само говори да улажемо у овај дом здравља али и у остале здравствене институције на Косову и Метохији”, рекао је Петковић.

Он је најавио да ће, захваљујући иницијативи председника Србије Александра Вучића, Клинички центар у Косовској Митровици у скоријој будућности бити комплетно реконструисан као и да се креће са изградњом нове болнице у Грачаници.

“Напоменуо бих да, захваљујући председнику Србије Александру Вучићу и његовој личној иницијативи, крећемо у реконструкцију Клиничког центра у Косовској Митровици и изградњу нове болнице у Грачаници. До сада смо успели да запослимо преко 200 медицинских сестара и преко 70 лекара а биће расписан конкурс за додатних 40 медицинских сестара. То све говори да желимо да помогнемо нашем народу на Косову и Метохији, да имају квалитетно здравство, да имају исте могућности као што имају наши људи у централној Србији”, наводи Петковић.

Петковић је позвао грађане да се одазову процесу вакцинације и истиче да је превоз до Рашке, Куршумлије и Бујановца обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

“Ово је додатна прилика да позовем све наше људе у српским срединама на Косову и Метохији да се одазову процесу вакцинације, овде у Дому здравља Звечан али и у свакој установи . Наши људи могу да се пријаве а Канцеларија за Косово и Метохију до три тачке где вршимо вакцинацију, у Рашки, Куршумлији и Бујановцу”, рекао је Петковић.

Директор Дома здравља Звечан Иван Васић захвалио се на урученој донацији и још једном позвао грађане да се вакцинишу.

“Искористио бих прилику да се у име Дома здравља Звечан и у своје лично име захвалим на посети директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића и о вредној донацији коју нам је уручио овог пута. Ради се о дигиталном рендген апарату и о санитетском возилу. Ово је потврда и представља континуитет бриге наше државе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију за сво српско становништво на Косову и Метохији. Искористио бих прилику да и ја позовем грађане на простору Косова и Метохије да искористе прилику која им је пружена, да се вакцинишу, јер је то једини начин да превазиђемо ову пошаст и да нам се животи врате у нормалне токове”, рекао је Васић.

Предвиђено је да ће Петковић у Житковцу обићи радове на изградњи куће породице Вуковић која има десеторо деце. Породица Вуковић је расељена 1999. године из Србице, а средства за њихову породичну кућу у Житковцу обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Током поподнева Петковић ће у насељу Бањска обићи стамбену зграду са дванаест станова, која је у изградњи и намењена је збрињавању младих брачних парова.

Извор: Радио Косовска Митровиц

Check Also

Промовисан “Видовдански гласник”у Грачаници

Најновији Видовдански гласник,часопис о културном и историјском стваралаштву промовисан је у Грачаници. Ово је 30.по …