Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић обишао породицу Вуковић и обећао додатну помоћ

Петковић обишао породицу Вуковић и обећао додатну помоћ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, у пратњи челника општине Звечан и представника Српске листе, обишао је данас дванаесточлану породицу Далибора и Ане Вуковић којима се, средствима Канцеларије за КиМ, гради нови дом у селу Житковац надомак Звечана.

Уз пригодне поклоне за најмлађе чланове, породици Вуковић стигла су и обећања да ће Канцеларија за КиМ и општина Звечан помоћи ову вредну и честиту породицу која, осим свог имања, ради и земљу коју узима под закуп.

Иако без потребне механизације, глава породице Дарко Вуковић истиче да својим вредним радом и слогом успевају да постигну и заврше обавезе које нису мале.

„Успели смо да направимо и шталу и хвала свима вама и држави Србији на љубави коју исказује према вишечланим породицама на Косову и Метохију. Велика је љубав и милост ових људи који се труде да нам што пре саграде дом. Нашем владики Теодосију, чија је милост немерљива, желимо да што пре оздрави и да му се још једном захвалимо на помоћи и части коју нам је указао“, рекао је Вуковић.

Он истиче да је живот у стану није био лак, без довољно простора, али са пуно љубави која је све те недостатке успевала да надомести, али ће у новој пространој кући живот бити много лакши.

„Сада ће бити много лакше, и деца ће имати више простора за живот али и игру. Они овде успевају да ми поред игре помогну и око послова у пољу и око стоке, тако да буде корисно и њима и мени. Пожелео бих свима овакву љубав“, рекао је Вуковић.

Осим породице Вуковић, нови кров над главом ускоро ће у Бањској добити 12 породица, а радове на изградњи ове зграде данас је обишао директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић у пратњи својих домаћина.

У току ове године на северу Косову ће средствима државе Србије бити изграђено 180 стамбених јединица.

Тако ће у Северној Митровици бити изграђено седам зграда са по 12 станова, у Звечану четири, док ће у Зубином Потоку и Лепосавићу бити изграђене по две нове стамбене зграде.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …