Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина: Осуђена двојица због наводног злочина над Албанцима

Приштина: Осуђена двојица због наводног злочина над Албанцима

Посебно одељење Основног суда у Приштини осудио је првостепено Златана Крстића на 14 и по година и Дестана Шабанаја на седам година затвора, због наводно почињених ратних злочина према Албанцима у селу Неродимље код Урошевца.

Оптужница је Златана Крстића теретила да је као припадник српских полицијских снага, наводно 26. марта 1999. године у селу Горње Неродимље код Урошевца, директно учествовао у нападу на цивилно становништво албанске националности, односно на 19 чланова породице Нухиу, који нису активно учествовали у оружаном сукобу, преноси РТС.

Крстић је наводно учествовао у малтретирању чланова те породице, у уништавању њихове имовине, деложацији из њиховог пребивалишта, отмици и убиству њена четири члана.

Дестан Шабани оптужен је да је 1. априла 1999. године, у својству полицијског инспектора, “непристојно, понижавајуће и погрдно” поступио са убијенима, јер је наводно наредио да тела буду покопана без обреда.

Како се наводи, адвокати осуђених најавили су жалбе Апелацином суду.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и …