Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Срамна казна Крстићу, жртва етничког прогона

Канцеларија за КиМ: Срамна казна Крстићу, жртва етничког прогона

Канцеларија за Косово и Метохију изразила је најдубље огорчење и протест због срамне казне од 14 и по година затвора, на коју је данас пред Основним судом у Приштини осуђен Златан Крстић због наводног злочина над цивилима.

“Крстић је осуђен на драконску казну затвора, иако га ниједан од двадесетак сведока није препознао као починиоца злочина, нити видео у извршењу злочина који му се ставља на терет. На овај начин њему је ускраћено право на правично суђење, а сам Крстић још једна је жртва политичког прогона из Приштине”, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Истиче се да се поново на делу показује да се Србима на Косову и Метохији суди по етничкој линији, а да судије пресуде доносе без утемељења на чињеницама и доказима.

Адвокат, кога је Крстићу ангажовала Канцеларија за Косово и Метохију, уложиће жалбу на ову пресуду која је драстични пример пристрасности и острашћености судских инстанци у Приштини.

“Оваквим судским одлукама, Србима се јасно шаље порука да на Косову и Метохији за њих нема места, ни права, ни правде. Према Србима се исказује отворени анимозитет и нетрпељивост, а ова пресуда, као и оне пре ње, имаће озбиљне импликације на повратак Срба на Косово и Метохију”, наведено је у саопштењу.

Check Also

У Грачаници промовисана књига проф. др Стојана Секулића “Косовска хроника Томислава Секулића”

Познаваоци лика и дела Томислава Секулића имали су прилике да се, у великој сали Дома …