Главна / Вести / Косово и Метохија / Адвокат Васић: Страшна и незаконита пресуда, Крстић је невин човек

Адвокат Васић: Страшна и незаконита пресуда, Крстић је невин човек

Златану Крстићу је изречена најстрожа казна од кад постоји Посебно одељење Основног суда у Приштини које се бави кривичним делима ратног злочина, и суд је донео једну пресуду за коју је мало рећи да је страшна и незаконита, изјавио је за Косово Онлајн адвокат Дејан Васић.

“Нигде током поступка ниједна од жртава није навела да су директно видели да је Златан учинио било шта за шта га је суд данас осудио”, рекао је Васић.

Адвокат Васић наводи да “оно што је суд поверовао, што није истина је једино да је Златан наводно био на месту где су се ови догађаји десили”.

“Ниједна конкретна радња која му је данас пресудом стављена на терет није поткрепљена доказима. Сигуран сам да оваква пресуда не може бити одржива пред Апелационим судом и ја ћу као његов бранилац учинити све да се пресуда промени, односно да се један невин човек ослободи сваке одговорности за ово кривично дело које није учинио”, рекао је Васић.

Шабанијев адвокат Живорад Јокановић навео је за Косово Онлајн да је пресуда “Дестану Шабанију правно и чињенично неодржива јер је он када су откривене жртве био присутан само ради прикупљања података и идентификације жртава, обављајући полицијску дужност по закону и поднео кривичну пријави против Н.Н извршиоца”.

Јокановић је истакао да је осудити неког због тога  што није по верском обичају обављен чин сахране, било би смешно говорити о томе у априлу 1999. године.

“Зар су Радоњићке жртве, Клечка и многа друга стратишта била обављена уз верске обреде. Мислим да ова пресуда измиче суштини и сврси кажњавања под претпоставком да има елемената кривичног дела. Пресуда би са аспекта висине била апсолутно неодржива”, казао је Јокановић.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …