Главна / Вести / Србија / Настављена вакцинација привредника из региона на Београдском сајму

Настављена вакцинација привредника из региона на Београдском сајму

На Беогардском сајму данас је настављена вакцинација људи из региона који су заказани преко Привредне коморе Србије, као и грађана Србије који имају заказан термин.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић, обилазећи овај пункт, рекао да је јуче на три пункта, два на Сајму и један у Белекспо центру, вакцинисано око 9.600 људи, а данас се очекује око 8.500.

Захвалио је здравственим радницима на ангажовању, као и волонтерима, и истакао да их и данас, с обзиром на ситуацију испред Сајма где је јутрос у редовима било веома много људи, очекује велики посао.

Навео је да осим привредника из региона и грађана Србије, на ред за вакцину чекају и људи из региона који су се пријавили преко е-Управе, а вакцинишу се АстраЗенеком.

“У Београду је бар једну вакцину примило 439.000 људи, што је 31,18 одсто пунолетних и имамо око 240.000 људи који су ревакцинисани, па у следећој недељи очекујемо да дођемо до магичне бројке од пола милиона који ће примити бар прву дозу”, рекао је Никодијевић.

Нагласио је да посебно радује то што се вакцинисало више од 60 одсто. старијих, између 65 и 74 године.

“Следеће недеље настављамо у неколико праваца, од сталних пунктова, до вакцинисања у кућама људи који су непокретни. У сарадњи са Привредном комором настављамо вакцинацију запослених у њиховим радним колективима, а такође настављамо и вакцинацију на мобилним пунктовима”, најавио је Никодијевић.

Додао је да су се ови пунктови показали као одлично решење, пре свега у руралним подручјима, и на њима се дневно вакцинише између хиљаду и две хиљаде људи.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Ансамбл Венац премијерно одиграо кореодраму „700“, на великој сцени Народног позоришта

Поводом 700 година манастира Грачаница, уз благослов Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, а покровитељство Министарства културе …