Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Неоснована кампања НВО против Тодосијевића

СЛ: Неоснована кампања НВО против Тодосијевића

Српска листа најоштрије је данас осудила јавни и неосновани линч који се води против члана Председништва и посланика Српске листе Ивана Тодосијевића од стране групе невладиних организација.

“Нажалост, посебно је увредљиво и срамно што се овој кампањи прикључила српска невладина организација Нова друштвена иницијатива, на чијем је челу извршна директорица Јована РадосавЉевић из Лепосавића”, наведено је у саопштењу.

“Поставити слику српског посланика у центру Приштине, са опаском да је то пример, како они то сматрају, говора мржње, није ништа друго до цртање мете на чело поштеном, честитом и породичном човеку какав је Иван Тодосијевић”, оценила је СЛ.

Како кажу, разочарава податак, уместо да се невладин сектор бори за поштовање права на слободу говора свих грађана, па и Тодосијевића, наратив да су Срби криви и одговорни за све, присутан у албанској јавности очигледно постаје део клишеа и неких српских невладиних организација, а вербални деликт враћа у борбу против Срба и наших истакнутих представника.

“Невероватно је, али истинито, да се никада раније, а свакога дана их имамо на десетине, није поставила ниједна слика и изјава албанских политичких представника који су претили Србима, Српској православној цркви или негирали наше право на опстанак на својим огњиштима. Очигледно да те изјаве нису сметале неким српским представницима НВО сектора”, закључили су из Српске листе.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …