Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Опасна најава изградње базе KБС на северу Kосова

Петковић: Опасна најава изградње базе KБС на северу Kосова

Директор Kанцеларије за Kосово и Метојију Петар Петковић оценио је данас да је најава изградње највеће базе Kосовских безбедносних снага на северу покрајине једнако опасна као и она када је формирана такозвана Војска Kосова.

“Поруку смо разумели, јасан нам је наум и циљ изградње те базе и само молимо да не прете Србима, јер је ово 2021. година. Србија ће штитити и штити свој народ, никоме не прети, она је за мир, за дијалог, а онај ко то чини нека води рачуна шта ради, јер угрожава мир и стабилност на западном Балкану”, рекао је Петковић за Тањуг.

Он је изразио жаљење што Приштина, у тренутку када се суочава са бројним економским изазовима и проблемима, нема за лекова, респираторе, ни за тестове за корона вирус, ни вакцине, а новац има само када је потребно да се Србима упути претња.

“Очигледно је да паре за изградњу војне базе има, да новца има увек када је потребно да се изврши притисак и да се упуту нова претња Србима”, рекао је Петковић.

Директор Kанцеларије за KиМ навео је да је суштина да држава Србија неће допустити да било ко прети српском народу на Kосову и Метохији.

Нећемо то допустити, јер је 2021. година и знаћемо и умети да заштитимо наш народ на KиМ, нагласио је Петковић.

“Та база је очигледна провокација која има за циљ остварење старог сна приштинских политичара, а то је да интегришу северни део Kосова и Метохије, да га отму и да упадну тамо као што су више пута покушавали”, навео је Петковић.

Према његовим речима, то потврђује чињеница да је одлука о давању земљишта у закуп за изградњу те базе одлука скупштине општине Јужне Митровице.

Извор: Танјуг

Check Also

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и …