Главна / Друштво / Поповић: Година за нама тешка, успели смо да урадимо све што је планирано

Поповић: Година за нама тешка, успели смо да урадимо све што је планирано

Година за нама је доста тешка, међутим, у целокупној тој ситуацији која је захватила цео свет , сналазили смо се како смо знали и умели и оно што је мени посебно драго,  јесте да сам са својим тимом успео да урадим све оно што је планирано за прошлу годину, рекао је за Дневник РТВ Грачанице, председник општине Срђан Поповић.

Поповић је изразио задовољство уласком Радио Телевизије Грачаница у кабловску мрежу и истакао добру сарадњу наше куће са локалном самоуправом.

“Имате богат историјат као Радио Грачаница и драго ми је да је сада и ТВ Грачаница ушла у кабловски систем. Желео бих да честитам директорици ЈП Мрежа Мост Слађани Иванчевић, која се заиста потрудила да помогне вашој Телевизији да прерасте у једну озбиљну институцију. Такође бих честитао вашем директору Саши Мицићу који се све ове године трудио да ова Телевизија буде професионална и да настави тренд, који је имао ваш Радио програм,  односно да мештани општине Грачаница и цело централно Косово буду информисани на прави начин “, казао је Поповић.

Он је изразио наду да ће сарадња општине и РТВ Грачаница остати на високом нивоу.

“Најбитније од свега је што је општина Грачаница остала сервис грађана и битно је то што имамо добру комуникацију са нашим мештанима. Борба са вирусом још увек траје, као што можемо да видимо ове године се погоршала епидемиолошка ситуација свуда, па и у нашој општини. Ми као институција одговарамо на све то на један професионални начин, исто тако упоредо са борбом бротив ковид-а 19 настојимо да све оно што смо испланирали за 2021. годину урадимо на време и оно што знам је да сада иде све како треба, да су сви пројекти и све иницијативе и активности које смо планирали за ову годину почеле на време”.

Поповић је истакао да је Епидемиолошка ситуација је тешка и још једном апеловао на све грађане  да се придржавају мера.

“Наши мештани су доста одговорни, ово заиста дуго траје, па понекад попусти концетрација, али ми као институција не желимо да препустимо ништа случају.Преко свих телевизија, друштвених мрежа, обиласком породица и пријемом мештана у општини Грачаница подсећамо да морају да се придржавају мера јер једино тако можемо да победимо ову пошаст која нас је задесила”.

Он је нагласио да је у свакодневном  контакту са КБЦ Грачаница као и са директором проф. др Братиславом Лазићем,  да је општина уз ту координацију успела да реши многобројне ситуације и да  има повратних информација о томе каква је ситуација на терену.

Поповић је нагласио да ће све службе бити активне као и прошле године , поготову Службе инспекције и Јавне слижбе општине Грачаница, али и да је уз све то поштовање мера најбитније,  јер ако се мере не поштују безнадежна је свака иницијатива која долази од општине Грачаница или здравственог система.

Check Also

Заједница српских општина се мора што пре формирати, то је обавеза Приштине

Успостављање Заједнице српских општина је најважнија и кључна ствар за косовске Србе, како би се, …