Главна / Вести / Косово и Метохија / Повратница на КиМ пуштена по саслушању, брани се са слободе

Повратница на КиМ пуштена по саслушању, брани се са слободе

Повратница на Косово и Метохији, Мила Анђелковић (44) из села Новаке код Призрена, саслушана је данас у Основном тужилаштву Призрену, након чега је пуштена да се брани са слободе, до даље одлука тужиоца.

Косовска полиција синоћ је ухапсила ову повратницу на Косово и Метохијуна, на прелазу Мердаре, због наводно фалсификованих папира за стан у Сувој Реци, који је њен отац добио од Електрокосмета још 1998. године.

Њен бранилац Дејан Васић рекао је Тањугу да је тужилац Основног тужилаштва у Призрену уважио документацију коју су му Анђелковићеви, Мила и он презентовали, а којом је, како је нагласио, несумњиво утврђено да она није извршила кривично дело које јој се ставља на терет.

Одмах након саслушања, она је пуштена да се брани са слободе, а о даљем току поступка одлучиће тужилац, напоменуо је адвокат Васић.

Раније данас Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је вест о хапшењу Анђелковићеве, наводећи да је под пратњом полиције спроведена у станицу у Сувој Реци.

Њој је Канцеларија за КиМ обезбедила адвоката, и о њеном хапшењу обавештила све релевантне представнике међународних мисија у јужној српској покрајини.

Канцеларија наводи да је Анђелковићева ухапшена због стана који је узурпирао Албанац, бивши колега њеног покојног оца. Иако је донето решење о исељавању узурпатора, направљен је договор да он остане у стану и плаћа кирију.

Међутим, кирију је платио само један месец, а после тога је наставио да бесправно живи у стану.

“Хапшење Миле Анђелковић још један је од бруталних примера застрашивања Срба повратника на Косово и Метохију. Очигледна је намера власти у Приштини да се Срби различитим механизмима притисака и претњама хапшењем одврате од повратка”, истиче Канцеларија за КиМ.

Извор: Танјуг

Check Also

Српска листа поздравља акцију полиције спроведену са циљем сузбијања криминалитета

Српска листа поздравља акцију полиције из Региона-Север која је данас спроведена са циљем сузбијања криминалитета …