Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић посетио Србе повратнике у Бабљаку, обећао помоћ у решавању проблема

Ракић посетио Србе повратнике у Бабљаку, обећао помоћ у решавању проблема

Српске повратничке породице у селу Бабљак код Урошевца посетио је данас министар за заједнице и повратак Горан Ракић.Том приликом је са њима разговарао о проблемима које имају, решавању истих а уједно им се захвалио што су одлучни да остану на својим имањима јер је то како је рекао, ”пример останка и опстанка за све оне који другачије размишљају”.

Министар Ракић им је поручио да ће Министарство за заједнице и повратак покушати да им реши један од великих проблема који су му изнели, а то је доступност секундарне здравствене заштите јер им је амбуланта доста удаљена, тако да не могу на адекватан начин да добију лекарску помоћ када за то постоји потреба.

Поручио им је да ће представници Министарства за заједнице и повратак и даље бити присутни на терену и реаговати према потребама које Срби у Бабљаку имају.

“Приликом данашње посете, за пет породица које живе у Бабљаку подељени су прехрамбени и хигијански пакети. На крају посете министар је замолио патролу америчког КФОР-а, која је данас патролирала, да пруже сву неопходну помоћ Србима који су у Бабљаку остали како би се осећали што сигурније.

Иначе, Министарство за заједнице и повратак је повратнике у Бабљаку у претходном периоду помагало уогревном дрвету у првом таласу пандемије Ковид-19 су им подељени прехрамбени и хигијенски пакети а обезбеђен им је и превоз два пута месечно до Грачанице“, саопштено је из министарства за заједнице и повратак.

Саопштење

 

Check Also

Српска листа поздравља акцију полиције спроведену са циљем сузбијања криминалитета

Српска листа поздравља акцију полиције из Региона-Север која је данас спроведена са циљем сузбијања криминалитета …