Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић, Ракић и представници ЕУ и ИОМ-а посетили кориснике пројекта РРК 5

Поповић, Ракић и представници ЕУ и ИОМ-а посетили кориснике пројекта РРК 5

Представници одељења за развој УН-а канцеларије Европске Уније и Међународне организација за миграцију посетили су данас општину Грачаница и са градоначолником Срђаном Поповићем, разговарали о до сада имплементираним пројектима и плановима за будућа улагања.

Један од успешнијих пројеката, који је подржан и од стране Министарства за заједнице иповратак и општине Грачаница, је Омладински центар као пример сарадње и концепт улагања и у другим областима.

Координаторка за развој УН-а Урлике Рикардсон,током посете општини Грачаница  казала је да је интеракција младих јако битна.

„Желимо да чујемо са чиме се суочава Српска омладина и читава заједница. Поздравила бих напоре Омладинског центра. Важно је успоставити платформу за интеракцију младих, битно је да делимо информације. Такође је важно да знамо како су заједнице укључене у спречавању ширења КОВИДА 19“, казала је Урлике Рикардсон.

Градоначелник општине Грачаница, Срђан Поповић, рекао је да је кроз пројекат РРК5 доста урађено и да ће се сардња наставити и у будућности.

„Захваљујући Министарству за заједнице и повратак, УН-у и ИОМ-у један од највећих пројеката урађених у нашој општини је пројекат РРК 5. Одрадили смо добар посао. Направљено је много кућа за повратнике и за наше мештане, финансирали смо много малих бизниса који су отворили могућности за нашу омладину за опстанак на овим просторима. Наставићемо сарадњу, радићемо на новим идејама и на новим пројектима“, рекао је Срђан Поповић.

Са предстсвницима Међународне заједнице, кориснике програма пројекта за повратак и реинтеграцију, посетили су градоначелник општине Грачаница Срђан Поповић и министар за заједнице и повратак Горан Ракић. Они су, са породицама који су добитници грантова и финансијске помоћи за изградњу кућа, разговарали о бољим условими за живот, који су створени захваљујући улагањима.

Check Also

Приштина: Од понедељка отворени угоститељски објекти и тржни центри

Министарство локалне управе најавило је да ц́е од понедељка бити отворени угоситељски објекти и тржни …