Главна / Друштво / Инцидент у Угљару могао да прерасте у физички сукоб са тежим последицама

Инцидент у Угљару могао да прерасте у физички сукоб са тежим последицама

У основној школи у Угљару код Косова Поља дошло је до инцидента који је, по мишљењу радника школе, могао да прерасте и у физички сукоб. Наиме, узнемиравање ученика школе на спортском полигону од стране групе млађих албанаца, које се у континуитету дешава од прошле године и у последњем случају могао је да се заврши са тежим последицама. Директор ОШ “Угљаре” у Угљару Весна Мартиновић, за РТВ Грачаница каже да је спортски полигон где је до инцидента дошло једино место у овом селу где се омладина окупља, а након поледњих догађаја, сумња да ће родитељи допуштати деци да сама буду у школском дворишту.

“Док су се наша деца играла у школском дворишту на полигону, ту су се нашла и деца албанске националности која су прескочила ограду. На снимку који смо видели, све је изгледало нормално док наша деца нису почела панично да одлазе са игралишта, касније смо сазнали да је код деце постојала предпоставка да један од деце албанске националности код себе има нож, каже Мартиновић.

Последњи случај узнемиравања деце пријављен је косовској полицији од које се очекује да предузме одговарајуће мере, јер је спортски полигон у склопу основне школе једини простор за окупљање и игру деце у овом месту.

“Наша деца, сем овог полигона и школског дворишта, немају друго место где би се окупљали, ово је једино место окупљања омладине села Угљара. Са овим догађајем ниједан родитељ није сугуран да пусти дете само,” додаје директорка Весна Мартиновић.

Основна школа коју похађа око 90 ученика има видео надзор, међутим, како то није довољно за безбедност ђака док су у школском дворишту, руководство школе у случају поновног узнемиравања, тражиће од надлежних предузимање и додатних мера.

 

Check Also

Игор Поповић: На дневно политичке провокације нећемо одговарати језиком провокација

Најаве политичких лидера у Приштини да ће тужити званични Београд за наводне ратне злочине и …