Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић о КБС: Ако буде постојала опасност за српски народ….

Вучић о КБС: Ако буде постојала опасност за српски народ….

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да најављено формирање базе Косовских безбедносних снага (КБС) у Јужној Митровици и учешће у војној вежби НАТО, нике ни први ни последњи покушај албанске стране да покаже како су они ти који могу да чине шта хоће.

„Верујем да ће се сачувати мир и стабилност на Косову и Метохији. Ово није ни први ни последњи покушај албанске стране да покаже како су они ти који могу да чине шта хоће, без превише одговорности. Ако буде постојала озбиљнија опасност или угроженост за српски народ… Не морам да наставим. Знају Срби са Косова и Метохије све“, поручио је он.

Стабилност се не гради понижавањем Србије

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да не види како би признање тзв. Косова довело до стабилизације у региону.

“Ако неко мисли да ће се стабилност западног Балкана градити тако да Срби буду понижени то неће бити могуће”,поручио је Вучић замољен да прокоментарише поруке западних званичника да Србија треба да призна тзв. независно Косово ради просперитета западног Балкана, а на уштрб Србије.

То је одговор, истакао је, који ћу увек понудити.

Извор: Танјуг

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …