Главна / Вести / Косово и Метохија / Северна Митровица: Ухапшен мушкарац због разбојништва, ножем претио грађанима и отимао им новац

Северна Митровица: Ухапшен мушкарац због разбојништва, ножем претио грађанима и отимао им новац

Портпарол Косовске полиције за регион Север Бранислав Радовић изјавио је да је секторска патрола ПС Митровица-Север ухапсила Н.С (1989) који је синоћ, наоружан ножем и шрафцигером, малтретирао грађане, и уз претње им отимао новац.

“Дана 1. априла, око 22 часа, обавештени смо да два лица малтретирају грађане, прете и одузимају новац, у дечијем парку, у близини мотела ‘ББ’. Патрола полиције је одмах кренула у потрагу за непознатим лицима и код мотела ‘Бишевац’, тачније у подрумским просторијама локала пронасла једно лице, док је друго у бекству”, наводи се у саопштењу РДП Митровица-Север.

Како се додаје, приликом привођења осумњичени је пружао отпор, понашао се арогантно, псујући и ударајући полицајце, који су уз помоћ средстава за везивање, успели да га приведу у ПС Митровица-Север.

“Обавештена је хитна помоћ, која је ради смирења осумњиченог реаговала медицинском терапијом. Осумњичено лице је одбило сарадњу са полицијом, тако да му није у том моменту откривен идентитет. Каснијим поступком утврђено је да се ради о Н.С (1989) из села Врачево, СО Лепосавић”, каже се у саопштењу.

Радовић објашњава и да су деца која су малтретирана од стране осумњичених тврдила да им је отето око 1.000 динара, као и да су још једној жени узели новац, због чега су прерпели велики стрес, па им је указана и медицинска помоћ

“О догађају је обавештен јавни тужилац, који је осумњиченом одредио притвор од 48 сати, а случај је окарактерисан као кривично дело разбојниство”, прецизирао је Радовић који је додао да је истрага у току и да се наставља потрага за другим лицем које је у бекству.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …