Главна / Друштво / Караџић: Ове године очекујемо око тридесеторо деце да се упише у први разред

Караџић: Ове године очекујемо око тридесеторо деце да се упише у први разред

Упис деце у први разред основне школе почео је јуче и званично ће трајати до 31. маја, али родитељи који нису у могућности у том року да прикупе и доставе школи неопходну документацију то могу да ураде и након истека рока, казао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Љубиша Караџић, директор ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу.

„Увек има родитеља који из неких разлога нису у могућности да прикупе сву неопходну документацију за упис у предвиђеном року, али због тога не треба да брину јер је школа оставила могућност да исту могу да доставе у наредних неколико месеци“, истакао је Караџић.

Он је напоменуо да се пријава за упис може урадити лично у школи, уз поштовање неопходних епидемиолошких мера или путем имејл адресе.

„Родитељи који желе oнлајн да пријаве дете за упис у први разред или предшколско, пријаву могу да пошаљу на имејл школе upismiladinmitic.upis2021@gmail.com. Неопходно је да при том родитељи оставе податке о детету, као и то да ли дете уписују у први разред или предшколски програм“, рекао је Караџић и истакао да ове године очекује да око 30 деце упише први разред.

Караџић је нагласио да се настава у овој школи, сходно тренутној епидемиолошкој ситуацији, спроводи према плану и програму и без икаквих проблема. Поред основне наставе, наставници и ученици раде и на припреми завршног испита, чија проба би требало да буде одржана до 10. априла, а ако све буде по плану и програму осмаке полагање испита очекује у јуну.

Check Also

ЦПТ: Отворен нови конкурс за стажисте за 2021 годину

“Унапређење укључивања дипломаца из мањинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову“ Невладина …