Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Две нове зграде за расељена лица која се налазе у колективном центру “Хотел бр. 3” у Звечану

Ракић: Две нове зграде за расељена лица која се налазе у колективном центру “Хотел бр. 3” у Звечану

Изградња две нове зграде за расељена лица из Звечана која се налазе у колкетивном смештају ”Хотел бр. 3”, пројектом ”Изналажење трајних решења за становнике колективних центара на Косову-фаза два” који Министарство за заједнице и повратак спроводи заједно са Данским саветом за избеглице (ДРЦ), била је главна тема данашњег састанка министра за заједнице и повратак Горана Ракића са шефицом ове међународне организације на Косову, Кристен Стец.

„Министар Ракић је шефицу Данског савета за избеглице уверио да ће административни проблеми када је у питању алокација земљишта за изградњу ових зграда бити врло брзо решени и да искрено верује да ће радови на израдњи почети у првој половини ове године јер су средства за изградњу ових зграда већ обезбеђена.

Током сусрета је наведено да су и министар Горан Ракић и шефица ДРЦ-а, задовољни релизацијомпрве фазе пројекта ”Изналажење трајних решења за становнике Колективних центара на Косову”, у којој су усељењем у нове станове на Брезовици, потпуно затворени колективни центри у Штрпцу, док су истим пројектом у другој фази стамбене јединице у колективном насељу ”Берген”, код Грачанице реновиране у складу са европским стандардима и за становнике овог насеља обезбеђени су веома добри услови за живот.

Честитавши министру Горану Ракићу на именовању на месту министра за заједнице и повратак, шефица ДРЦ-а Кристен Стец је истакла да искрено верује у наставак добре сарадње са њим као што је то био случај са претходним министром Далибором Јевтићем“, наведено је у саопштењу Министарства за заједнице и повратак.

Саопштење

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …