Главна / Вести / Косово и Метохија / Курти: Османи за председника или нови избори

Курти: Османи за председника или нови избори

Лидер Самоопредељења и косовски премијер Аљбин Курти упозорио је данас парламентарне странке да имају избор да гласају за Вјосу Османи за нову косовску председницу или ће, како је то он рекао, на новим изборима његов покрет освојити више од 500.000 гласова.

Он је на Фејсбуку навео да је нацрт измене и допуне изборног закона, који синоћ није усвојен у Скупштини, усмерен на гарантовање гласачког права “свим грађанима Косова”, а реакцију опозиције назвао “хистеричном паником”.

Курти је изразио уверење да ће измене и допуне изборног закона бити усвојене у редовној процедури и оценио да је нацрт закона приоритет.

Предлог Покрета Самоопредељење о измени закона о изборима на Косову и Метохији који је покренуло Самоопредељење, осим што омогућава гласачима из дијаспоре да гласају у дипломатским представништвима тзв. Косова у земљама у којима живе, такође омогућава премијеру Аљбину Куртију да буде носилац листе Покрета Самоопредељење уколико дође до нових избора, синоћ није усвојен.

Опозиција је затражила од Куртија да влада повуче предлог измене закона, јер у супротном неће присуствовати избору Вјосе Османи за председницу, што неминовно води у нове парламентарне изборе.

Сада ће бити потребно још једно заседање како би се овај нацрт закона ставио на дневни ред.

Извор: Танјуг

Check Also

У Грачаници одржан протест подршке Србима са севера Космета

Велики број мештана Грачанице и околних места, са целе територије ове општине окупио се данас …