Главна / Вести / Косово и Метохија / На седници Скуштине општине Грачаница усвојена одлука о увећању буџета за 2020.

На седници Скуштине општине Грачаница усвојена одлука о увећању буџета за 2020.

Одборници Скупштине општине Грачаница на првој ванредној седници овогодишњег заседања, на предлог Одељења за буџет и финансије донели су одлуку о повећању буџетских прихода у висини од 200 000 евра за 2020. годину који су остварени из повећаних прихода општине. Усвојен је извештај о поплавама у српским срединама на централном Космету у јануару ове године са предлозима санирања настале штете.

– Нисмо заседали од 25. фебруара и скупило се питања и проблема. Доста је расправе било око извештаја о поплавама,одборници су указивали на проблеме у вези са поплавама. Не можемо утицати на временску прогнозу, али можемо да утичемо на понашање. То је и закључак ове тачке дневног реда, да се повећа пажња код грађана како се баца смеће и како се канализације затрпавају. Директор финансија је изложио и усвојен је предлог о повећању буџета за прошлу годину, а то је редовна процедура – каже за РТВ Грачаница председник скупштине Љубиша Караџић.

Скупштина општине Грачаница усвојила је и извештај о раду Одељења за катастар за 2020. годину са напоменом да је у општини Грачаница у току скраћени поступак за легализацију објеката изграђених до 2017. године са умањеним таксама који ће трајати до 2. септембра ове године.

Усвојена је и иницијатива о промени Правилника о раду ЈКП Екологија, а све у циљу бољег управљања отпадом, одношењем смећа и уклањањем дивљих депонија на овом подручју.

Check Also

Курти затражио признање Грчке

Косовски премијер Аљбин Курти састао се са шефом грчке Канцеларије за везу у Приштини Крисуолом …