Главна / Вести / Косово и Метохија / “Изјава о изборима лапсус, докон поп и јариће крсти…”

“Изјава о изборима лапсус, докон поп и јариће крсти…”

Председник Александар Вучић рекао је данас да је његова изјава о томе да ли је било избора 2020. године, која је изазвала пажњу јавности, била лапсус, те да је мислио на 2019. годину, што је, како каже, јасно и његовим политичким противницима.

“Наш народ има пословицу – докон поп и јариће крсти… Када сваки дан радите и сваки дан се некоме обраћате, нормално је да грешите не јендом, него 10, 15, 20 пута дневно… Али су се они ухватили за нешто најгупље, без суштине. Мислио сам на 2019. годину и знали су они на шта ја мислим, свако је разумео суштину”, рекао је Вучић одговарајући на питање о  изјави на ТВ Пинк да када је држава прошле године давала грађанима по 100 евра то није било у сврху изборне кампање.

На питање зашто је престала полемика око набавке витамина, већ се прича се само о изборима, Вучић је рекао да је разлог у томе што су они који су критиковали тај потез још једном ухваћени у лажима и бесмислиацма које сваки дан износе.

Како каже, говорило се да је само “Гудвил фарм” добила посао, а није, већ је њих девет, јер нема довољно произвођача витамин, додајући да његови противници увек полазе од себе.

“Различити су нам снови, њихови су да кажу и ураде нешто против мене лично, то неме везе са политиком и плановима, већ да ме увреде, кажу да сам луд, болесник, Хитлер, Стаљин, а на крају не знају како да објасне да се данас граде путеви, аутопутеви, болнице, вакцинацију, да смо први по стопи раста… То им није јасно, па не знају шта би рекли, па – ако прође, прође…”, рекао је Вучић.

Он је замерио и што је морао он лично да одговара на такве критике, јер се нису огласили ни министар здравља, нити РФЗО.

“Само се питам зашто сам морао ја да им одговарам и уи стом дану, и дан после и два дана касније… Али, људи имају различите снове, степен борбености и жеље да покажу шта је истина, али истину сам показао”, рекао је Вучић.

Усред смо пандемије, да ли је требало да чекамо до новембра?

Набавка витамина за старије суграђане морала је бити обавеља по хитном поступку, јер смо усред короне и покушавамо да оснажимо имунитет грађана, истакао је Вучић.

Вучић је, тако одговорио на новинарско питање зашто је набавка витамина морала да буде хитна и узвратио контрапитањем: да ли је требало да набавка иде по редовном поступку, па да витамини дођу у новембру.

„Желимо да обезбедимо витамине да оснажимо имунитет старијих. Неће их то спасити од короне, али, као и вакцина, то може да помогне да лакше прођу кроз обољење и због тога смо, на савет лекара, обезбедили витамин Д, Цинк“, објаснио је он.

Вучић каже да не види у чему је проблем што је то урађено по хитној процедури, јер би, да је најавио да ће ићи по редовној процедури неки рекли да то чини пред изборе.

Казао је и да је морао он да говори о витаминима да би се неко уопште сетио да се набаве.

Извор: Танјуг

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …