Главна / Вести / Србија / Новинарима портала НС Уживо прете смрћу

Новинарима портала НС Уживо прете смрћу

 

Чланове редакције НС Уживо јутрос је на фасади пословне зграде у којој се налазе просторије овог портала, дочекала претећа порука. Непознати починилац, у току ноћи или раног јутра, исписао је графит који гласи: “СНС Уживо бедници, дани су вам одбројани”.

– Радни дан нам почиње у 8 часова ујутру. Порука која нам је упућена већ је била исписана, спремна да нас дочека. Атмосфера у редакцији је алармантна, колеге и колегинице брину за своју безбедност, што је потпуно оправдано. – рекао је главни одговорни уредник портала НС Уживо, Никола Билић.

Билић додаје да је наш портал последњих месец дана био мета појединих криминалаца и политичара.

– Наш портал последњих месец дана често је био мета. Претили су нам многи. И преко друштвених мрежа и на јавним догађајима. Током четири године рада писали смо о свима и свему. Од политичара, криминалаца, навијача, сви они су били тема наших текстова. Нисам уплашен, али јесам забринут. Истина нас чува – казао је Билић.

Главни одговорни уредник НС Уживо, Никола Билић заказао је конференцију за колеге из медија, за 9 часова испред пословне зграде на Булевару ослобођења 127.
Подсећамо, претећи графити који позивају на смрт новинара портала НС Уживо, само су један у низу покушаја да се изврши директан притисак на наш колектив.

– Захтевамо реакцију надлежних институција и колега новинара. Нико нема право да угрожава безбедност једне новосадске редакције, само зато што је, сигуран сам, на трагу неке велике истине. – поручио је Билић.

Извор: НС Уживо

Check Also

Ђурић: Позиција Србије је видно оснажена у америчким очима

Интензивни радни контакти са званичницима америчке администрације о даљем унапређењу односа Србије и САД настављени …