Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић разговарао са министром Гораном Ракићем и шефом Оебс-а Мајклом Девенпортом

Поповић разговарао са министром Гораном Ракићем и шефом Оебс-а Мајклом Девенпортом

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, новоименовани шеф Мисије ОЕБС на Косову, амбасадор Мајкл Девенпорт и заменик министра за заједнице и повратак Газменд Салијевић, обишли су данас Општину Грачаница где су разговарали са председником Срђаном Поповићем.

Британски дипломата Мајкл Девенпорт недавно је именован за новог шефа ОЕБС-а на Косову и данашњи посета Општини Грачаница је прва његова посета некој институцији од преузимања дужности.

Поповић се тим поводом амбасадору Девенпорту захвалио што је за своју прву посету изабрао Грачаницу и

пожелео му успешан мандат, нагласивши да је локална самоуправа са ОЕБС-ом увек имала добру сарадњу, те да очекује да ће она додатно унапредити.

Ракића, амбасадора Девенпорта и Салијевића, председник Поповић је упознао са тренутним стањем у локалној самоуправи и о актуелној ситуацији са корона вирусом.

На састанку је разговарано о пројектима и плановима који ће бити реализовани по приоритетима, а који би требало да побољшају живот грађана у локалној самоуправи.

Поводом Међународног дана Рома, једна од тема састанка је била и положај Рома, а председник Поповић је

казао да локална самоуправа константно ради на побољшању животних услова ромске заједнице и пружа подршку у реализацији њихових планова и активности.

Након састанка Ракић, Девенпорт, Салијевић и председник Поповић обишли су деветочлану породицу Емини из Лапљег Села и том приликом им обећали помоћ у решавању стамбеног питања.

Саопштење, општина Грачаница

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …