Главна / Вести / Косово и Метохија / Вредна донација КФОР-а амбуланти у Доњој Брњици

Вредна донација КФОР-а амбуланти у Доњој Брњици

Почетком недеље амбуланта у Доњој Брњици, селу недалеко од Приштине, а која функционише у склопу Дома здравља Грачаница, добила је вредну донацију у апаратури и опреми од контигента Италијанског и Британског КФОР-а.

Тим поводом, амбуланту у Доњој Брњици обишла је др Миријана Димитријевић, директорка Дома здравља Грачаница, заједно са својим сарадницима.

„Донацију чини једна стоматолошка столица, заједно са компресором и свим додацима који су неопходни за рад. Такође, добили смо ЕКГ апарат, дефибрилатор, а уз то и тензиометре, глукометре, пулсне оксиметре, као и одређену количину заштитне опреме. Ова донација је јако вредна и вредеће амбуланти у Доњој Брњици и људима који се овде лече“, казала је директорка Дома здравља Грачаница, др Мирјана Димитријевић.

Највећи део ове донације добила је стоматолошка служба амбуланте у Доњој Брњици. Из амбуланте у Доњој Брњици кажу да ће ова опрема поспешити рад, па мештани села  неће морати за мање интервенције да одлазе у Грачаницу.

„Донација ће свакако помоћи у самом раду амбуланте у Доњој Брњици. Стоматолошка столица је много боља, опремљенија од претходне коју смо имали и свакако ће помоћи у побољшању нашег рада, па мештани села неће морати да одлазе у Грачаницу за мање интервенције“, казала је Гордана Поповић-Гајић, стоматолог у амбуланти у Доњој Брњици.

Од великог је значаја то што је амбуланта у Доњој Брњици, захваљујући Министарству здравља Владе Србије, опремљена свим неопходним лековима и другим медицинским материјалом.

Check Also

Петковић: Стано чита само оно што му одговара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да портпарол ЕУ Петер Стано …