Главна / Друштво / Ускоро реализација споразума ИОМ-а и општине о донацији реагенаса за тестирање на Ковид 19

Ускоро реализација споразума ИОМ-а и општине о донацији реагенаса за тестирање на Ковид 19

Споразум о набавци реагенаса за тестирање на Ковид 19 за КБЦ Приштина-Грачаница потписали су председник општине Грачаница Срђан Поповић и шефица мисије Међународне организације за миграције (ИОМ) на Косову Ана Ростовска.

Председник општине Срђан Поповић нагалсио је значај ове донације, која је, како је истакао, стигла у право.

„Мени је драго да је ова донације експресно започета и да ће болница вреома брзо добити реагенсе, који су веома битни у времену када се сви боримо против Ковида. Оно што могу да кажем је да општина Грачаница има изузетну сарадњу са организацијом ИОМ и да је ово само наставак те сарадње“, истакао је Поповић и додао да ће сарадња бити настављена и у будуће.

Шефица мисије Међународне организације за миграције на Косову Ана Ростовска казала је да ће овим реагенсима бити повећани капацитети болнице у борби протви корона вируса.

„ИОМ и општина Грачаница су потписали споразум о испоруци реагенаса за тестирање на Ковид 19. Иницијатива је део пројекта који спроводи канцеларија ЕУ на Косову. Надамо се да ћемо са овим реагенсима повећати капацитете болнице да се бори и да спречи Ковид 19, јер као што сви знамо тестирање је предуслов  да се заустави пренос заразе“, казала је Ростовска.

Поред ИОМа, у пројекат набавке реагенаса и тестова на Ковид 19 за здравствене установе, укључена је и Канцеларија ЕУ у Приштини, чији ће приоритет у наредном периоду, поред борбе против корона вируса, бити и економско оснаживање и свеукупно побољшање услова за живот људи на овом подручју.

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …