Главна / Вести / Косово и Метохија / Радојевић осудио напад на српске младиће и позвао међународну заједницу да реагује

Радојевић осудио напад на српске младиће и позвао међународну заједницу да реагује

Градоначелник општине Северна Митровица Милан Радојевић најоштрије је осудио данашњи напад на двојицу српских младића, који се догодио у преподневним часовима на шеталишту у главној градској улици.

Како се наводи у саопштењу Радојевића прослеђеном медијима, том приликом повређени су младићи који су мирно седели и нанете су им повреде у пределу главе због којих су збринути у болници у Северној Митровици.

Према изјавама повређених младића, нападачи су били албанске националности, који су након напада побегли у правцу главног моста на Ибру који раздваја Северну Митровицу и Јужну Митровицу.

“Позивам све грађане на уздржаност, а представнике полиције и међународних безбедонсних институција позивам да појачају будност и превентивно делују јер у кратком временском интервалу ово је други међуетнички напад на Србе у Северној Митровици. Док политички представници Срба позивају на уздржаност и траже јасну реакцију институција то се исто не може рећи и за поједине представнике централних институција у Приштини. Још једном позивам представнике међународне заједнице да јасно осуде овај напад на Србе и пошаљу јасну поруку да осуђују овакве инциденте, чиме ће показати да имају нулту толеранцију на насиље и на нападе на Србе, ма где живели и без обзира на националност нападача или друштвени положај жртве”, поручио је Радојевић.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Петковић: Курти изазвао сукоб на северу КиМ јер не жели да формира ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је данас да је Аљбин Курти …