Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Подмукао напад је последица континуираног притиска на српски народ на КиМ

СЛ: Подмукао напад је последица континуираног притиска на српски народ на КиМ

Поводом напада на српске младиће у центру Северне Митровице Српска листа се обратила јавности саопштењем у којем најоштрије осуђује овај напад и захтева од надлежних органа хитну реакцију.

Данашњи напад на српске младиће на главном градском шеталишту у Северној Митровици од стране непознатих момака, који су уз псовке на албанском језику, нанели повреде недужним младићима, а након тога побегли у правцу Јужне Митровице, изазвао је велико узнемирење међу Србима у Северној Митровици.

Подмукао напад, без икаквог повода, представља последицу континуираног притиска и неодговорних изјава које долазе од стране представника Албанаца из  Приштине, а уперене су против српског народа на северу Косова и Метохије.

Српска листа најоштрије осуђује данашњи напад и захтева од надлежних хитну реакцију. Полиција мора одговорније да ради своје посао, и својим присуством превентивно делује на потенцијалне изгреднике и нападаче. У тренутку овог подмуклог напада на шеталишту је био велики број деце и старијих особа, што додатно говори у прилог чињеници да је намера била да се изазове хаос а међу грађане страх.

“Позивамо наше грађане да остану суздржани, да не наседају на провокације, а повређеним младићима упућујемо жеље за брзим опоравком”, наведено је уу саопштењу Српске листе.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Јевтић: Докле ће међународна заједница да толерише овакву врсту односа према Србима?

Градоначелник Општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да је данашња полицијска акција у овом месту …