Главна / Друштво / Осмаци полагали пробни завршни испит

Осмаци полагали пробни завршни испит

Пробни завршни испит за мале  матуранте у школама у срединама на централном Космету радило је 372 ученика, а како кажу у школама све је протекло без проблема и у складу са одређеном проведуром.

„Деца кажу да је тест био лак. Данас су радили пробни тест из Српског језика и комбиновани тест који обухвата пет предмета, хемију, физику, биологију, историју и географију. Претходног дана одржан је пробни тест из матемаке. Деца ће имати доста времена да се до јуна припреме за завршни испит“, казао је директор Основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу, Љубиша Караџић.

И општи утисак осмака је да пробни испити из српског језика и комбинованог  теста нису били тешки, а да ће им пробни испит добро доћи како би се боље припремили за завршни испит који ће бити одржан 23.24.и 25. јуна.

Према плану школске управе у десет средњих школа, за упис у први разред, у српскем срединама у Косовском округу одређено је 600 места, а од тога 450 места за четврти степен, и 150 места за трогодишња занимања, што је знатно више од броја осмака који за њих конкуришу.

Check Also

Петковић: Стано чита само оно што му одговара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да портпарол ЕУ Петер Стано …