Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић са представницима УНХЦР-а и ИОМ-а о процесу повратка и проблемима који га прате

Ракић са представницима УНХЦР-а и ИОМ-а о процесу повратка и проблемима који га прате

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић састао се данас са представницима мисија УНХЦР, УН и Међународне организације за миграције на Косову, Еролом Ардуком, Урликом Ричардсон и Аном Ростоцки, са којима је разговарао на тему повратка и проблема који га прате.

Ракић је током разговора затражио подршку у, како је истакао, процесу који се води дуги низ година, који није ни мало лак и који је претходних година у стагнацији.

”Заједнички морамо да радимо како би неповољне услове које данас имамо превазишли и створили повољнију климу за расељене који на Косову желе да се врате. За тако нешто нам је неопходна подршка и залагање свих вас”, казао је министар Ракић током састанка.

Министар Ракић је на састанку рекао да су бољи резултати и већи број повратника нешто што је неопходно и да на боље резулате не може да се чека.

Захвалио се УНХЦР мисији и Међународној организацији за миграције на помоћи коју пружају већ дуги низ година и на конструктивној сарадњи са министарством које води.

Искористио је прилику да укаже на проблеме са којима се суочавају Срби када су у питању инциденти који се дешавају и током састанка истакао да су инциденти веома лоша порука.

Поред наведене теме током данашњег састанка министар Горан Ракић је са Еролом Ардуком, Урликом Ричардсон и Аном Ростоцки разговарао и на тему пандемије Ковид-19.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …