Главна / Вести / Косово и Метохија / Курти затражио признање Грчке

Курти затражио признање Грчке

Косовски премијер Аљбин Курти састао се са шефом грчке Канцеларије за везу у Приштини Крисуолом Алифери и затражио да се њена земља “придружи блоку земаља које су признале Косово”.

У саопштењу косовске владе наводи се да је “Курти затражио да се билатерална сарадња даље прошири и продуби и да се Грчка придружи блоку земаља које су признале Косово”.

Курти је похвалио “односе са Грчком и њену посвећеност чланству Косова у међународним организацијама, као што је то био случај са чланством у ЕБРД”.

Амбасадор Грчке у Србији Јоргос Ђакофотакис изјавио је у среду да је став његове земље да не признаје косовску независност добро познат и остаје непромењен.

Амбасадор је тако прокоментарисао очекивања аналитичара спољне политике Дејвида Филипса и Данијела Сервера да ће Грчка променити став и вероватно признати Косово.

“У принципу не коментаришемо мишљења аналитичара, Грчки став о непризнавању Косова је добро познат и остаје непромењен”, наводи се у писаном одговору Ђакофотакиса који је Танјугу проследила његова прес-служба.

Филипс и Данијел Сервер изјавили за су за РТВ Дукађини да не очекују да ће пет земаља Европске уније које нису признале Косово променти свој став, осим Грчке.

Извор: РТС

Check Also

У Грачаници одржан протест подршке Србима са севера Космета

Велики број мештана Грачанице и околних места, са целе територије ове општине окупио се данас …