Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Серија инцидената у којима страдају Срби се одмах мора зауставити

СЛ: Серија инцидената у којима страдају Срби се одмах мора зауставити

Плански осмишљена провокација албанских младића који су за време забране кретања рано јутрос дивљали улицама Северне Митровице са намером да изазову инциденте већих размера, свега пар дана након што су у центру града нападнути младићи српске националности је изузетно опасна, и може неповратно угрозити мир на овим просторима, саопштила је данас Српска листа.

Серија инцидената у којима страдају Срби се одмах мора зауставити пре него што прерасте у озбиљну претњу миру на овим просторима јер су грађани на северу Косова и Метохији узнемирени, али и одлучни да не дозволе да буду глинени голубови на мети разуларених банди.

Позивамо институције задужене за безбедност да најхитније делују и очувају мир грађана, гарантују безбедност свима и спрече инциденте који су очигледно део смишљеног плана, а не појединачни инциденти.

Ћутање Еулекса, УНМИК, амбасада у Приштини је неприхватљиво, зато их још једном позивамо да најхитније реагују, а грађане молимо да остану суздржани. Представници Српске листе су у претходним данима започели серију састанака са релевантним локалним и међународним чиниоцима како би им указали да овакве провокације не слуте на добро, посебно када нема никакве осуде од стране званичних представника из Приштине, чија је антисрпска реторика делом одговорна за ове нападе.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …