Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Свакодневне провокације у српским срединама на Kосову у Метохији постале су реалност

Канцеларија за КиМ: Свакодневне провокације у српским срединама на Kосову у Метохији постале су реалност

Свакодневне провокације у српским срединама на Kосову у Метохији постале су реалност са којом живи и суочава се наш народ. Након пребијања двојице спрских младића у северном делу Kосовске Митровице, а потом и у Грачаници, последњи инцидент забележен је поново у северном делу Kосовске Митровице, када су се двојица Албанаца провозала са албанском заставом улицама овог града и покушала да уђу у Kлиничко болнички центар – каже се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Такво понашање последица је систематског нереаговања надлежних инстанци у Приштини и међународне заједнице, које се од стране есктремиста тумачи и као прећутна сагласност за сваки вид провокације и напада на Србе на Kосову и Метохији. Овде није реч ни о каквим изолованим инцидентима, него о смишљеним провокацијама које за циљ имају да изазову неодмерену реакцију српске стране. Такав сценарио, међутим, неће се остварити – наводи се у саопштењу.

 

Check Also

На КиМ од данас ипак рестрикције електричне енергије

На Косову и Метохији су од јутрос ипак на снази рестрикције електричне енергије, иако је …