Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Надам се наставку дијалога са Приштином у мају или јуну

Вучић: Надам се наставку дијалога са Приштином у мају или јуну

После завршетка здружено тактичке вежбе „Одговор 2021“ Војске Србије и полиције на полигонима „Орешац“ и „Пасуљанске ливаде“, председник Србије Александар Вучић се обратио присутнима, честитавши “свим припадницима Војске и полиције, на успешно обављеној вежби”, преносе Новости.
Председник Србије је најавио и да ће ускоро отпутовати за Брисел.

“У Брисел ћу да идем два пута. Надам се да ће наставак дијалога са Приштином бити у мају или јуну”, рекао је председник.

На питање новинара да ли очекује нове притиске и са ким ће све разговарати у Бриселу, Вучић је рекао да ће током прве посете Бриселу разговарати са европским представницима – Борељом, Фон дер Лајен, Варељијем и Лајчаком.

“То је важна посета и разговараћемо о свим темама. Не очекујем притиске већ важне и конструктивне разговоре за Србију”, казао је Вучић.

Додаје да ће другу посету Бриселу имати у мају или јуну.

“А онда у дугој посети у мају или јуну, ако тога буде, видећемо, очекујем наставак дијалога са Приштином”, казао је Вучић.

Додао је да ће другом приликом више говорити о томе.

Вучић је и истакао да смо данас “видели како заједнички могу да раде Министарство одбране и Министарство унутрашњих послова, наша војска и наша полиција”.

“Били су неупоредиво бољи временски услови у Банату, него овде на Пасуљанским ливадама, али чини ми се да су сви били импресионирани нечим новим у рејону Пасуљанским ливадама, а то је како ‘панцир’ гађа”, истакао је председник.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић: Велика Хоча памти славна времена и славну историју још од цара Душана

Директор Канцеларије за Косово и Метохију након Ораховца обишао је и Велику Хочу и разговарао …