Главна / Вести / Косово и Метохија / Перформансом и данас пружена подршка Луки Димитријевићу

Перформансом и данас пружена подршка Луки Димитријевићу

Девети дан заредом  представници цивилног  сектора  исказују незадовољство радом одговорних институција у случају напада на деветнаестогодишњег Луку Димиитријевића од стране тројице Албанаца.  Данас  су то учинили рециталом.

Отац луке Димитријевића  кажњен је новчаном казном, због како кажу, кршења епидемиолошких мера, а из цивилног сектора кажу да нико није организатор протеста, већ да у њему учествују сви, како би пружили подршку и одржали пажњу на овом немилом догађају.

„Овим перформансима желимо да одржимо пажњу јавности на овом случају да се не заборави.Сви који су присуствовали протесту били су ту како би пружили подршку, није било организатора и сви ми који смо се појавили на протесту смо организатори и сви сносимо одговорност“, испред цивилног сектора, истиче Сандра Ђокић.

Ученице Гимназије Анђела Димитријевић и Мила Михајловић рециталом пружиле су подршку претученом младићу и надају се да се овакви догађаји неће поновити.

“Надам се да смо пробудили свест код народа.Морамоо се потрудити да се ово не понови, да нико више не настрада као Лука”, казала је гимназијалка Анђела Димитријевић.

„Данас сам овде како бих подржала момка који се нажалост нашао у овој немилој ситуацији. Овим перформансом и стиховима које смо рецитовале, желели смо да укажемо да постоје људи који се баве овим случајем. Надамо се да се ово више неће поновити“, казала је Мила Михајловић.

Представници цивилног центра ,најавили су протесте у виду перформанаса и за

наредне дане, уз поштовање епидемиолошких мера.

Check Also

Српска листа поздравља акцију полиције спроведену са циљем сузбијања криминалитета

Српска листа поздравља акцију полиције из Региона-Север која је данас спроведена са циљем сузбијања криминалитета …