Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић честитао Дан студената Приштинског универзитета

Петковић честитао Дан студената Приштинског универзитета

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, свим студентима Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици честитам Дан студената, навео је у честитки директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

“Студенти и Приштински универзитет чувари су српског идентитета и институционалног присуства Републике Србије у нашој јужној покрајини, али и гарант будућности српског народа на Косову и Метохији.

Високо образовање представља стуб сваке, па и наше државне политике, Универзитет покретачку снагу и симбол трајања једног народа, а ви, млади и образовани људи будући сте носиоци академске мисли, критичке свести и друштвеног прогреса. Знања која понесете са ваших факултета подразумеваће нове покретачке идеје и слободне и јасне ставове, којима ћете сутра трасирати развојни пут Косова и Метохије, али и Републике Србије у целини.

И ове године, нажалост, ваш Дан обележавате у условима планетарне здравствене кризе, која и даље оставља последице на наставне активности, полагање испита и студентски живот у целини. Међутим, изазови са којима смо суочени, изнели су на површину стечена знања и технолошку писменост, који су омогућили да међу првима у региону започнете спровођење пројекта „учење на даљину“, на свим факултетима вашег Универзитета, због чега смо посебно поносни. Сваку похвалу заслужили сте што сте током целе године били укључени у хуманитарне активности, помажући вашим старијим и болесним суграђанима. На тај начин, још једном сте показали, да народ који има такву младост, не мора да брине за своју будућност.

Будите, као и до сада, вредни, младалачки искрени, интелектуално радознали, а ваше стечено знање и вештине искористићемо да Косово и Метохију заједничким снагама водимо путем напретка и просперитета.

Влада Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију трудиће се да вам омогуће услове студирања по највишим светским стандардима и да ваша визија, храброст и знање буду вредновани онако како заслужујете.

Желим вам да се што пре вратите у регуларне токове студентског живота и да вам студентски дани буду најлепше што ћете кроз живот носити са собом. Честитам вам ваш Дан!”, стоји у честитки директора Канцеларије за КиМ.

Петковић је честитку упутио ректору проф. др Здравку Витошевићу, председнику Студентског парламента Ивану Виријевићу, студенту проректору Немањи Бишевцу, као и свим студентима.

Саопштење

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …