Главна / Некатегоризовано / Лазић: Тепшић ће бити збринут, уз помоћ Канцеларије за КиМ решићемо његово стамбено питање
rhdr

Лазић: Тепшић ће бити збринут, уз помоћ Канцеларије за КиМ решићемо његово стамбено питање

У пожару, који се рано јутрос догодио у  селу Старо Грацко код Липљана, Мирославу Тепшићу изгорео је део куће, која је и иначе била у веома лошем стању и која је након пожара готово читава уништена.

Комшије су брзо реаговале и позвале ватрогасну службу и полицију, а онда заједно са ватрогасцима учествовали у гашењу пожара, који је брзо локализован.

На сву срећу Мирослав се у тренутку пожара налазио у другом делу куће и није повређен, али је остао без крова над главом.

Мештанин Старог Грацка Ранко Вујачић, иначе комшија несрећног човека,  каже да су комшије спремне да му помогну, али да је Мирославу потребно дугорочно решење стамбеног питања.

Председник Привременог органа општине Липљан Златко Лазић, који је одмах по сазнању о овом немилом догађају  обишао Тепшића, истиче да је најбитније да је човек жив и здрав, јер како је рекао “људски живот нема цену”.

“Ми ћемо већ данас у сарадњи са Црвеним крстом и Центром за социјални рад обезбедити привремени боравак Мирославу, а касније наравно уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и решити његово стамбено питање”, каже Лазић.

Мирославу су одмах обезбеђене основне животне намирнице, а он ће у току дана привремнено бити смештен у контејнеру.

Ово иначе није прва несрећа која је задесила породицу Тепшић након ратних сукоба на КиМ. У масакру жетелаца у Старом Грацком 23 јула 1999. године породица Тепшић остала је без једног члана, који је рођени стриц Мирослава Тепшића.

 

 

 

Check Also

Вучић: Добар разговор са Путином; Цена гаса најповољнија у Европи

Председник Србије Александар Вучић је рекао да је данашњи телефонски разговор са председником Руске федерације …