Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић донирао пумпе за воду повратницима у Клини и обећао реновирање кућа у Истоку

Ракић донирао пумпе за воду повратницима у Клини и обећао реновирање кућа у Истоку

Повратничке породице, њих пет, у селу Гребник код Клине су данас добиле преко потребне пумпе за воду како би њихова домаћинства могла да користе воду из бунара, које имају у двориштима, наводи се у саопштењу.

Пумпе им је донирао министар за заједнице и повратак Горан Ракић, који је том приликом у овом месту разговарао са још око 20 окупљених повратника о проблемима које имају и о начинима решавања истих.

 

”Дошао сам не само да вам донесем пумпе за воду које сте тражили, већ и да вам кажем да сам ја лично и моји сарадници свакодневно ту за вас, да заједно налазимо начинеда у будућност и створимо повољније услове за живот у повратничким местима. Свестан сам чињенице да то није ни мало лак посао зато и тражим од вас да у том послу заједно будемо јер смо сви ми на истом задатку. Задатак нам је да ви који сте овде на свом имањуту и останете и да на тај начин пошаљемо јасну поруку за оне који желе да се врате, то што пре и учине”, казао је министар Ракић.

 

Министар Ракић је истако да је овим видом помоћи данас помогнуто пет породица, али да ће се у наредном периоду радити на реализацији приоритетних захтева.

Након обиласка повратника у селу Гребник, министар Ракић је заједно са заменицом градоначелника Северне Митровице Адријаном Хоџић обишао бошњачке породице у општини Исток у селу Добруша. Приликом обиласка породица, обећао им је реконструкцију пет кућа како би имали адекватније услове за живот.

”Услови у којима данас живите су ми били јасан показатељ да морамо да вам помогнемо. Министарство зазаједнице и повратак ће врло брзо покренути процедуру за реконстрисање ваших кућа. Моја обавеза је да помажем свим заједницама на Косову и када имам могућности ја то врло радо и чиним”, казао је министар Ракић.

 

Заменица градоначелника Северне Митровице Адријана Хоџић се захвалила министру Ракићу што има слуха када је у питању помоћ бошњачкој заједници и казала да је ово велики и добар гест за њих, јер породице којима ће се реконструисати куће живе у тешким условима и од сопствених средстава то не би могле да учине.

”Драго ми је што смо данас саопштили добре вести овим породицама, на овај начин смо и показали да нису сами и да ће мо увек бити ту да им помогнемо. Велика захвалност министру Ракићу на овако племенитом делу”, казала је заменица градоначелника Хоџић.

Повраници у Клини и бошњачке породице у Добруши код Истока су данас изразили захвалност на посети, помоћи али и саслушању њихових захтева, наводи се у саопштењу Министарства за заједнице и повратак.

Извор: Саопштење

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …