Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић 24. и 25. априла у дводневној посети Косову и Метохији

Петковић 24. и 25. априла у дводневној посети Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић боравиће у дводневној посети Косову и Метохији, 24. и 25. априла, каже се у саопштењу за јавност Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Првог дана посете, у суботу, 24. априла, предвиђен је обилазак севера Косова и Метохије, који ће Петковић започети посетом Косовској Митровици.

Током дана, у селу Доње Мочаре, у општини Косовска Каменица, Петковић ће обићи две социјално угрожене породице:- породицу Милоша Ивковића, самохраног оца са четворо деце и- четворочлану породицу Крсте Стојковића са двоје деце, у којој нико није запослен.

На крају првог дана посете Косову и Метохији, директор Канцеларије за Косово и Метохију ће у селу Бостане, општина Ново Брдо, у цркви Пресвете Богородице, присуствовати освећењу врбових грачаница, поводом празника Лазарева субота – Врбица, након чега ће се дружити са децом у порти цркве.

Другог дана посете Косову и Метохији, у недељу, 25. марта, у манастиру Високи Дечани, директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић присуствоваће Светој Литургији поводом празника Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвети.

Након Литургије, директор Петар Петковић и игуман манастира, архимандрит Сава, обићи ће манастирски посед.

Посету Косову и Метохији Петковић ће завршити обиласком новоизграђеног вртића у селу Јажинце, у општини Штрпце.

Напомињемо да ће све наведене активности директора Канцеларије за Косово и Метохију бити спроведене у складу са прописаним мерама, због тренутне епидемиолошке ситуације, проузроковане вирусом Ковид 19, наводи се у саопштењу.

Извор: Саопштење

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …